KAV Autoverhuur

FAQ

FAQ’s van KAV Autoverhuur
faq KAV Autoverhuur

Vindt hier het antwoord op uw vraag

Heeft u een vraag? Mogelijk vindt u het antwoord op onze faq pagina. Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Staat het antwoord er niet tussen, neem dan contact op met één van onze vestigingen of stel uw vraag in het formulier onderaan deze pagina?

KAV Autoverhuur hanteert geen minimum periode voor het in het bezit hebben van een rijbewijs.

Ja, alleen indien dit bij het reserveren is besproken en onder voorbehoud dat de 2e chauffeur in bezit is van van de juiste papieren, de toegestane leeftijd heeft en aan hem of haar bekend is onder het door de huurder eerder getekende contract te vallen. De 2e chauffeur dient wel zijn rijbewijs te tonen op de vestiging.

Voor wat betreft de zgn. One-way-Rental, theoretisch kan dat, dit echter op basis van beschikbaarheid, en in overleg met de betreffende vestigingenHiervoor wordt een extra dag huur in rekening gebracht.

Bij alle verhuurstations van KAV Autoverhuur is een parkeerterrein op eigen terrein. Hier kunt u uw eigen auto gratis parkeren tijdens de huur!

Ja, maar niet zonder overleg met de verhuurder. LET OP! KOSTEN GEMAAKT ZONDER OVERLEG MET DE VERHUURDER WORDEN NIET VERGOED.

Ja, de huur van extra’s/verhuisartikelen gaat tegelijkertijd met het ophalen van de auto in. Afwijkende afspraken zijn uiteraard altijd mogelijk.

Nee, een huurwagen mag nooit worden afgegeven aan een ander. Het is echter wel mogelijk om met medeweten van verhuurder hierover afspraken te maken.

Ja, maar alleen als dit op het huurcontract vermeld staat. Voor de volgende landen is dit mogelijk zonder extra kosten: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Voor alle andere landen is een extra dekking nodig. Deze kunt u aanvragen bij het filiaal waar u wilt huren. Houd er rekening mee dat voor het aanvragen hiervan en het aanpassen van de groene kaart minimaal een werkweek nodig is en dus op tijd aangevraagd moet worden.

Ja, van buiten niet, van binnen wel.

Afhankelijk van de mogelijkheden zullen onze medewerkers dit met u overleggen.

1e Nee, als u rekeningklant bij ons bent
2e Nee, als u de waarborg/huur met creditcard heeft betaald. Wij hebben bij uw vertrek een geschatte huur- en waarborgsom bij de creditmaatschappij laten reserveren. Na terugkomst zullen wij in overleg met u het juiste bedrag aan de creditmaatschappij doorgeven.

U kunt de sleutels kwijt in de daarvoor speciaal geplaatste sleutelpaal naast de entreedeur van de vestiging. Let op! Controleer na gebruik of de sleutels uit de draaischijf verdwenen zijn, u blijft aansprakelijk bij nalatigheid hiervan!

Sleutelpaal KAV Autoverhuur

Voor vertrek moet een waarborg worden achtergelaten. Dit kan door middel van pinnen, creditcard of contanten. De waarborg bestaat uit het eigen risico bedrag vermeerderd met de vermoedelijke huursom. Deze huursom bestaat uit de te verwachten huurprijs, de verwachte extra kilometerprijs, de eventuele premie verlaging eigen risico, de eventuele verzekeringspremie en het brandstofverbruik.

Een huurdag is een kalenderdag en loopt van 08.00 u tot de volgende morgen 08.00 u.

Een huurdag bestaat uit 24 uur. Vertrek- en  terugkomsttijd moeten bij het reserveren afgesproken worden.

Deze tijden kunnen per vestiging  verschillen. Het beste kunt u dit informeren bij de vestiging van uw keuze. Op officiële feestdagen zijn de vestigingen gesloten.

In 2021 zijn we gesloten op: Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari; 2e Paasdag, maandag 5 april; Koningsdag, dinsdag 27 april; Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei; 2e Pinksterdag, maandag 24 mei; 1e Kerstdag, zaterdag 25 december; 2e Kerstdag, zondag 26 december.

Deze tijden kunnen per vestiging verschillen. Het beste kunt u dit informeren bij de vestiging van uw keuze.

KAV Autoverhuur hanteert geen minimum leeftijd voor het huren van een auto. Voor bestuurders jonger dan 23 jaar gelden wel afwijkende eigen risico condities. Bij personenwagens wordt het standaard eigen risico verdubbeld. Dit eigen risico is te verlagen naar € 600,00 tegen betaling van tweemaal de premie verlaging eigen risico. Bij grijs kenteken voertuigen wordt het standaard eigen risico verdubbeld, tenzij de bestuurder in het bezit is van een C-rijbewijs en/of chauffeursdiploma. Indien de bestuurder niet in het bezit is van deze papieren, dan kan ook hier het eigen risico worden teruggebracht tot het standaard eigen risico door middel van betaling van tweemaal de premie verlaging eigen risico.

Op iedere vestiging kunt na sluitingstijd een telefonisch bericht achter laten (U vindt het telefoonnummer bovenaan het door u afgesloten contract). LET OP! VERGEET NIET UW TELEFOONNUMMER IN TE SPREKEN!!!