KAV Autoverhuur

FAQ

FAQ’s van KAV Autoverhuur
faq KAV Autoverhuur

Vindt hier het antwoord op uw vraag

Heeft u een vraag? Mogelijk vindt u het antwoord op onze faq pagina. Wij willen u graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Staat het antwoord er niet tussen, neem dan contact op met één van onze vestigingen of stel uw vraag in het formulier onderaan deze pagina?

Hoe lang moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs voor ik kan huren?

KAV Autoverhuur hanteert geen minimum periode voor het in het bezit hebben van een rijbewijs.

Is gebruik door een ander toegestaan?

Ja, alleen indien dit bij het reserveren is besproken en onder voorbehoud dat de 2e chauffeur in bezit is van van de juiste papieren, de toegestane leeftijd heeft en aan hem of haar bekend is onder het door de huurder eerder getekende contract te vallen. De 2e chauffeur dient wel zijn rijbewijs te tonen op de vestiging.

Kan ik een voertuig bij een andere vestiging inleveren dan waar ik hem opgehaald heb?

Voor wat betreft de zgn. One-way-Rental, theoretisch kan dat, dit echter op basis van beschikbaarheid, en in overleg met de betreffende vestigingen. Hiervoor wordt een extra dag huur in rekening gebracht.

Kan ik mijn eigen auto parkeren bij het verhuurstation tijdens de huur?

Bij alle verhuurstations van KAV Autoverhuur is een parkeerterrein op eigen terrein. Hier kunt u uw eigen auto gratis parkeren tijdens de huur!

Kan ik pech zelfstandig laten oplossen?

Ja, maar niet zonder overleg met de verhuurder. LET OP! KOSTEN GEMAAKT ZONDER OVERLEG MET DE VERHUURDER WORDEN NIET VERGOED.

Lopen gehuurde extra’s/verhuisartikelen betreffende huurdagen mee voor dezelfde periode?

Ja, de huur van extra’s/verhuisartikelen gaat tegelijkertijd met het ophalen van de auto in. Afwijkende afspraken zijn uiteraard altijd mogelijk.

Mag een huurwagen worden afgegeven aan een ander?

Nee, een huurwagen mag nooit worden afgegeven aan een ander. Het is echter wel mogelijk om met medeweten van verhuurder hierover afspraken te maken.

Mag ik met het gehuurde voertuig naar het buitenland?

Ja, maar alleen als dit op het huurcontract vermeld staat. Voor de volgende landen is dit mogelijk zonder extra kosten: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Voor alle andere landen is een extra dekking nodig. Deze kunt u aanvragen bij het filiaal waar u wilt huren. Houd er rekening mee dat voor het aanvragen hiervan en het aanpassen van de groene kaart minimaal een werkweek nodig is en dus op tijd aangevraagd moet worden.

Moet de huurwagen schoon worden teruggebracht?

Ja, van buiten niet, van binnen wel.

Moet de huurwagen vol met brandstof worden teruggebracht?

Afhankelijk van de mogelijkheden zullen onze medewerkers dit met u overleggen.

Moet ik bij terugkomst na sluitingstijd later langskomen om af te rekenen?

1e Nee, als u rekeningklant bij ons bent
2e Nee, als u de waarborg/huur met creditcard heeft betaald. Wij hebben bij uw vertrek een geschatte huur- en waarborgsom bij de creditmaatschappij laten reserveren. Na terugkomst zullen wij in overleg met u het juiste bedrag aan de creditmaatschappij doorgeven.

Waar laat ik de sleutels na sluitingstijd?

U kunt de sleutels kwijt in de daarvoor speciaal geplaatste sleutelpaal naast de entreedeur van de vestiging. Let op! Controleer na gebruik of de sleutels uit de draaischijf verdwenen zijn, u blijft aansprakelijk bij nalatigheid hiervan!

Sleutelpaal KAV Autoverhuur

Wat is de waarborg en op welke wijze kan ik deze voldoen?

Voor vertrek moet een waarborg worden achtergelaten. Dit kan door middel van pinnen, creditcard of contanten. De waarborg bestaat uit het eigen risico bedrag vermeerderd met de vermoedelijke huursom. Deze huursom bestaat uit de te verwachten huurprijs, de verwachte extra kilometerprijs, de eventuele premie verlaging eigen risico, de eventuele verzekeringspremie en het brandstofverbruik.

Wat is inhoudelijk een huurdag voor bedrijfswagens?

Een huurdag is een kalenderdag en loopt van 08.00 u tot de volgende morgen 08.00 u.

Wat is inhoudelijk een huurdag voor personenwagens en personenbusjes?

Een huurdag bestaat uit 24 uur. Vertrek- en  terugkomsttijd moeten bij het reserveren afgesproken worden.

Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden rond feestdagen?

Deze tijden kunnen per vestiging  verschillen. Het beste kunt u dit informeren bij de vestiging van uw keuze. Op officiële feestdagen zijn de vestigingen gesloten.

In 2022 zijn we gesloten op: Nieuwjaarsdag, zaterdag 1 januari; 2e Paasdag, maandag 18 april; Koningsdag, woensdag 27 april; Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei; Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei; 2e Pinksterdag, maandag 6 juni; 1e Kerstdag, zondag 25 december; 2e Kerstdag, maandag 26 december.

Wat zijn de ophaal- en terugbrengtijden rond het weekend?

Deze tijden kunnen per vestiging verschillen. Het beste kunt u dit informeren bij de vestiging van uw keuze.

Welke leeftijd moet ik hebben om een voertuig te kunnen huren?

KAV Autoverhuur hanteert geen minimum leeftijd voor het huren van een auto. Voor bestuurders jonger dan 23 jaar gelden wel afwijkende eigen risico condities. Bij personenwagens wordt het standaard eigen risico verdubbeld. Dit eigen risico is te verlagen naar € 600,00 tegen betaling van tweemaal de premie verlaging eigen risico. Bij grijs kenteken voertuigen wordt het standaard eigen risico verdubbeld, tenzij de bestuurder in het bezit is van een C-rijbewijs en/of chauffeursdiploma. Indien de bestuurder niet in het bezit is van deze papieren, dan kan ook hier het eigen risico worden teruggebracht tot het standaard eigen risico door middel van betaling van tweemaal de premie verlaging eigen risico.

Wie kan ik bellen ingeval van schade of pech?

Op iedere vestiging kunt na sluitingstijd een telefonisch bericht achter laten (U vindt het telefoonnummer bovenaan het door u afgesloten contract). LET OP! VERGEET NIET UW TELEFOONNUMMER IN TE SPREKEN!!!