Aanhangwagen Huren?

 • Goede prijs en verzeking
 • Voor je deur bezorgd
 • Achterlaten waar je wilt
 • Spanbanden, steekwagens en traplopers beschikbaar

Aanhangwagen huren

Heb je een verhuizing op de planning staan, of moet je andere zware spullen verhuizen? Dan is een aanhangwagen de ideale oplossing. Bij KAV Autoverhuur hebben we een breed aanbod aanhangers beschikbaar, waardoor je zowel kleine als grote ladingen kunt vervoeren. Je kunt al een aanhanger huren vanaf € 15,- per uur. Zo is er altijd een aanhangwagen beschikbaar die past bij jouw behoefte.

Welke aanhangwagen wil je huren?

Aanhanger voor kleine ladingen

Ben je op zoek naar een kleine aanhanger? Dan is de Smartbak aanhanger geschikt voor lichte transporten. Binnen een paar minuten reserveer je een Smartbak aanhanger via de Smartbak App. Je huurt een Smartbak in 11 grote steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Den Haag en Den Bosch. Zo is er altijd een Smartbak beschikbaar bij jou in buurt.

Let op: Voor het huren van een Smartbak heb je een (eigen) extra kentekenplaat en een trekhaak nodig.

Bekijk de Smartbak

Aanhanger voor grote, zware ladingen

Ben je op zoek naar een grote aanhangwagen? Dan is de KAV Tautliner met schuifdak de perfecte oplossing voor jou. De Tautliner is een grote aanhanger voor vrachtwagens en heeft een laadvolume van 88 m³. Dit maakt het ideaal voor het vervoeren van zware ladingen.

Het schuifzeilsysteem van een tautliner biedt flexibiliteit bij het laden en lossen van goederen. De zijkanten van het zeil kunnen eenvoudig worden geopend, waardoor het laden aan de zijkant ook mogelijk is. Dit is vooral handig bij het laden van goederen met een vorkheftruck. Het schuifdak beschermt de lading tegen slecht weer, of andere externe factoren. Hierdoor komen je goederen veilig en droog aan.

Let op: voor kleine aanhangwagens (zoals de Smartbak) is een rijbewijs B voldoende. Voor grote aanhangwagens (zoals de Tautliner) is een rijbewijs CE nodig.

Bekijk de KAV Tautliner

Wat kost een aanhangwagen huren?

Een kleine aanhangwagen huur je al vanaf € 15,- per uur (incl. btw). Voor de KAV Tautliner met schuifdak worden de kosten per dag berekend. Deze bedragen € 119,- per dag (maandag t/m vrijdag), of € 129,- per dag in de weekenden. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de periode dat je de aanhanger wilt huren en eventuele extra opties, zoals het verlagen van je eigen risico. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Waarom een aanhanger huren bij KAV Autoverhuur?

 • 1. Diverse aanhangwagens

  Wij begrijpen dat elke transportbehoefte anders is. Wil je een aanhanger voor kleine ladingen, zoals een verhuizing van kleine meubels? Of wil je een vracht vervoeren met een grote aanhanger? Wij hebben de juiste aanhangwagen voor jou.

 • 2. Topkwaliteit aanhangwagens

  Bij KAV Autoverhuur streven we naar kwalitatief goede aanhangwagens, afgestemd op de diverse behoeften. Wij nemen de veiligheid en betrouwbaarheid van onze aanhangwagens uiterst serieus. Daarom zijn onze aanhangers voorzien van de nodige onderhoud en controles, voordat deze de weg op mogen.

 • 3. Flexibele huuropties

  Bij KAV Autoverhuur bepaal jezelf of je de aanhangwagen huurt voor een paar uur, dagen of weken. Dit zorgt voor optimale flexibiliteit, ideaal voor als je nog niet weet hoe de plannen zullen lopen.

 • 4. Eenvoudig online reserveren

  Je kunt snel en eenvoudig een aanhangwagen huren bij KAV Autoverhuur. Met ons handige online gebruiksvriendelijke reserveringssysteem kun je binnen een paar klikken je aanhangwagen reserveren. Selecteer je aanhangwagen, kies de gewenste periode en voer je gegevens in. Je bent klaar om de aanhangwagen op te halen!

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een aanhanger te huren?

Je huurt al een tautliner vanaf € 119,- per dag. De Smartbakhuur je vanaf € 15 per uur. De huurprijs van een aanhangwagen hangt af van verschillende factoren, zoals het type aanhangwagen, de gewenste huurperiode en optionele verzekeringen. Bekijk de actuele prijzen van de gewenste aanhangwagen.

Hoe kun je een aanhangwagen koppelen?

Een Smartbak aanhanger kun je snel en eenvoudig koppelen, door de volgende stappen te volgen:

 • Zorg dat de aanhangwagen zo recht mogelijk voor de aanhanger staat.
 • Draai de disselkop hoog zodat deze over de trekhaak past van het voertuig.
 • Koppel de disselkop correct vast aan de trekhaak van het voertuig.
 • Beweeg de gekoppelde dissel op en neer om te controleren of de aanhangwagen goed gekoppeld is.
 • Draai het neuswiel weer in en ontkoppel als de handrem van de aanhangwagen ingeschakeld is.
 • Sluit de hulpkoppeling/breekkabel aan en zorg dat de kabels de grond niet raken tijdens het verplaatsen van het voertuig.
 • Controleer de werking van de verlichting en banden. Na deze stappen mag je veilig de weg oprijden.

Wil je de KAV Tautliner huren? Maak dan gebruik van een vrachtwagen trekker, voor optimaal transport.

Is een aanhangwagen een voertuig?

Ja, een aanhangwagen is een niet-aangedreven voertuig dat vaak getrokken wordt door een ander voertuig, zoals een personenwagen. In het verkeer zijn aanhangwagens een verlengde van een aangetrokken voertuig.

Huur je een aanhanger met kenteken?

Voor het huren van een aanhangwagen (zoals de Smartbak) heb je een eigen extra kentekenplaat nodig, welke hetzelfde is als het getrokken voertuig. Een aanhangwagen heeft een eigen kentekenplaat nodig wanneer deze zwaarder is dan 750 kilo (toegestane maximale massa).

Hoe hard mag je rijden met een aanhanger?

De maximumsnelheid met een aanhanger is afhankelijk van het gewicht. Onder de 3500 kilo mag je op snelwegen 90 km/uur rijden. Aanhangers zwaarder dan 3500 kilo mogen maximaal 80 km/uur rijden op de snelweg.

Welke aanhangwagen mag ik trekken met een rijbewijs B?

Bij KAV Autoverhuur kun je alleen een Smartbak aanhanger huren met een rijbewijs B. Ben je op zoek naar een grote aanhangwagen? Dan heb je een rijbewijs CE nodig (inclusief chauffeurspas).

Telefoonnummers